Експерт: АП зручно «переводити стрілки» в усіх резонансних звинуваченнях у корупції

Читать на русском
Політолог проаналізував скандальну відставку Абромавичуса, звинувачення на адресу Кононенка та реакцію Президента.
Андрій Горбенко

АП демонструє однотипну реакцію на всі скандальні заяви про корупцію її представників.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи ситуацію з відставкою міністра економрозвитку Айвараса Абромавичуса, який звинуватив Ігоря Кононенка в корупції.

«Порошенко реагує приблизно так само, як і на всі попередні заяви про корупцію в уряді та АП. Реакція одна: є Антикорупційне бюро, й усі питання – до нього. Тому відразу виникає питання про еластичність довіри до цього бюро. Вже обговорювалося близько 10 резонансних справ, але відповіді й досі немає. Це просто переведення стрілок», – вважає політолог.

З точки зору дипломатії, звичайно, реакція правильна, але зараз, за його словами, все залежить від того, як НАБУ відповість на всі звинувачення на адресу Яценюка, Авакова, а тепер і Кононенка.

Айварас Абромавичус: smart-аналіз завдань на посаді міністра економікиАйварас Абромавичус пропрацював на посаді міністра економічного розвитку й торгівлі трохи більше року – з грудня 2014-го. Відтоді «Слово і Діло» зафіксувало 41 його обіцянку, більшість із яких він, до слова, виконав.

На його думку, видно, що це поштовх до відродження виборів на осінь, що починає лобіювати також і Саакашвілі. Але існує ризик, що Україна від цього лише втратить, тому що жодного нового консенсусу не буде.

«Парламент, який є зараз, далекий від ідеалу, але кращого вже не буде», – підкреслив він.

За його словами, ситуація з Абромавичусом є дуже показовою.

«Він не встиг досягти чогось надважливого. Є заслуга його команди у запровадженні системи ProZorro, але простому виборцю це ні про що не говорить. Ці реформи для нього не є очевидними, а ось підвищені тарифи – означають дуже багато. Крім того, згода відсутня у всій виконавчій владі та Кабміні. Це й породжує всю ту ситуацію, що наразі склалася», – проаналізував експерт.

Нагадаємо, вчора НАБУ порушило провадження проти Ігоря Кононенка після звинувачень Айвараса Абромавичуса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: