Карта АТО: ситуація на сході України станом на 4 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 4 лютого 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні АТО пройшла неспокійно. Проросійські бандформування дедалі частіше застосовують міномети калібрів 82 і 120-мм.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики із гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювали українські укріплення в Майорську, Новгородському, Луганському, Авдіївці, Мар’їнці, Пісках, Опитному та на шахті Бутівка. А по позиціях сил АТО неподалік Кірового та Первомайського було застосовано міномети.

На Маріупольському напрямку проросійські сепаратисти обстріляли з мінометів калібру 82 та 120 мм українські опорні пункти в районі Гнутового та Ломакіного. А по позиціях неподалік Ломакіного були також застосовані зенітна установка та протитанковий ракетний комплекс. В Красногорівці бандформування застосовували міномети калібру 82-мм.

Крім того, проросійськими бойовиками були обстріляні позиції Збройних Сил України в Трьохізбенці. Обстріл здійснювався з боку Красного Лиману із АГС, крупнокаліберних кулеметів і 82 мм мінометів (60 мін). У Станиці Луганській також зафіксовані постріли з 120 мм міномету з боку Ніколаєвки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: