У травні набуде чинності новий закон про держслужбу

Читать на русском
Наприкінці весни запрацює новий закон про держслужбу, згідно якого службовців відбиратимуть лише за конкурсом.

З першого травня 2016 року набуде чинності новий закон про державну службу, що передбачає конкурсну основу на всі посади.

Цей закон сьогодні був опублікований в «Урядовому кур'єрі», повідомляє «Слово і Діло».

«Закон визначає принципи, правові та організаційні засади забезпечення публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби, яка функціонує в інтересах держави та суспільства, а також порядок реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби», – зазначається в тексті документу.

Згідно цього закону, на всі державні посади буде проводитися конкурс на основі особистих якостей та досягнень кандидатів. Також цим законом виключаються будь-які корупційні механізми, що могли б допомогти тому чи іншому кандидату. Зазначається, що держслужба буде відокремлена від політики, а модель оплати буде прозорою та чесною.

31 грудня 2015 року відповідний закон був підписаний Президентом України Петром Порошенком.

Раніше перший заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявляв, що створення фонду оплати праці новим чиновникам та міністрам-іноземцям затримується через вимоги ЄС. Він зазначив, що ЄС вимагає від України ухвалення нового закону про держслужбу, а також створення чіткої стратегії її розвитку.

Нагадаємо, 10 грудня 2015 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні й у цілому новий закон про держслужбу. За законопроект №2490 проголосував 261 народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: