Меркель розповіла, яка головна мета Мінських домовленостей

Читать на русском
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що головною метою Мінських домовленостей є відновлення Україною контролю над кордоном.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що головною метою Мінських домовленостей є відновлення Україною контролю над кордоном.

Про це повідомив у Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник, процитувавши Меркель, передає «Слово і Діло».

«Головна мета Мінського мирного процесу – відновлення Україною контролю над кордоном на Сході. Ми мусимо визнати колосальні зусилля України щодо виконання Мінських домовленостей», – заявила канцлер.

Україна залишається для Німеччини та ЄС на першому плані – МеркельКанцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що незважаючи на проблему біженців, ЄС сфокусований на врегулюванні кризи в Україні.

Також вона повідомила, що, незважаючи на війну та інші проблеми, Україна залишається дуже привабливим бізнес-партнером для Німеччини. За її словами, український уряд продовжує йти мужнім шляхом реформ і може розраховувати на підтримку ЄС та ФРН.

«Угода про ЗВТ між Україною та ЄС – потужний фактор для економічних реформ», – додала Меркель.

Меркель наголосила, що сьогоднішнє створення українсько-німецької торгово-промислової палати є «якісним стрибком» для поглиблення економічної співпраці між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: