Обшуки, арешти, вилучення майна: журналісти розповіли про життя в нинішньому Донецьку

Читать на русском
Журналісти Олексій Мацука та Денис Казанський розповіли, чому жителі Донецька не подчувають себе в безпеці.

За словами журналістів Олексія Мацуки та Дениса Казанського, в окупованому бойовиками Донецьку процвітають арешти інакодумців, незаконне вилучення майна та викрадення людей.

Про це на своїх сторінках у Facebook написали головний редактор видання «Новини Донбасу» і журналіст «Українського тижня», пише «Слово і Діло».

«У Донецьку почалася масова кампанія арештів інакодумців. Обшуки, арешти, вилучення майна», – написав Мацука.

Слідом за Захарченком в Росії думають замінити й ПлотницькогоНардеп, координатор групи «ІС» Дмитро Тимчук заявив, що представник президента Росії Владислав Сурков займеться питанням зміни керівництва «ЛНР».

Колега Мацуки Казанський підтвердив його слова. «Не потрібно їздити до Донецька. Не вірте брехливим і провокаційним повідомленнями про те, що там налагоджується мирне життя, що там стало краще, що стало менше свавілля. Свавілля є. До людей вриваються в квартири. Людей відвозять у невідомому напрямку без жодних пояснень, і родичі потім бігають і шукають, у кого їх викуповувати – у МДБ, у «Сомалі», у «Спарти»? Вивозять не проукраїнських активістів (їх там давно немає). Забирають тих, на кого стукають сусіди та колеги по роботі, прихожан протестантських церков, а то й просто звичайних людей, які нещодавно побували на території України», – додав він.

Нагадаємо, раніше в «ДНР» заявили про небажання пускати на територію «республіки» оціночну місію ООН. Виняток ватажок донецьких сепаратистів Захарченко готовий зробити лише в тому разі, якщо ця місія матиме суто гуманітарний характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: