Експерт назвав альтернативу Мінським домовленостям

Читать на русском
Військовий експерт пояснив, чому вважає абсолютною нісенітницею позицію Заходу з питання Мінських домовленостей.
Ігор Лосєв

Для України та Донбасу Мінські домовленості – це пастка, з якої якнайшвидше потрібно вибиратися, а альтернатива є завжди.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи інформацію про те, що, крім Мінських домовленостей, Україні потрібен план реінтеграції Донбасу.

«Ситуація на Донбасі не має мирного вирішення, поки територія буде окупована російськими колоніальними формуваннями. Тільки коли вони будуть вигнані звідти, при чому збройними діями української армії, можна буде говорити про реінтеграцію. А поки що це все балачки, які ні до чого не призведуть», – вважає експерт.

Мінські домовленості: очікування і реальність. РестроспективаКоротку історію того, як виконувалися та порушувалися Мінські домовленості з моменту їх підписання й до сьогодні, підготувало «Слово і Діло».

Щодо Мінських домовленостей, то, на його переконання, це просто капкан для України і з цієї пастки потрібно якнайшвидше вибиратися.

На його думку, абсолютною нісенітницею є твердження, що Мінському формату немає альтернативи.

«Альтернатива завжди є. Потрібно, щоб західні країни перестали сидіти на двох стільцях і чітко з'ясували для себе, хто в цій війні є агресором, а хто – жертвою агресії. Необхідно просто, щоб у Заходу не було рецидивів із так званою Мюнхенською угодою 1938 року, тому що все це повторюється в певному сенсі. Тоді вони не бачили різниці між Гітлером і Чехословаччиною, а тепер не помічають різниці між Україною та РФ», – розмірковує історик.

За його словами, Україні варто повернутися до Будапештського формату, де нам гарантували суверенітет, цілісність та незалежність в обмін на передачу третього за потугою ядерного арсеналу в світі. Україна має повертатися до цього й вимагати виконання цієї угоди.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що мирний план врегулювання ситуації на Донбасі буде реалізованоСказано 8 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, ще минулого року в МЗС України визнали, що Мінські домовленості себе вичерпали, але, як відомо, «нормандська четвірка» продовжила дію Мінських домовленостей на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: