Регламентний комітет хоче позбавити Віктора Чумака мандата – нардеп

Читать на русском
Через незрозумілу ситуацію навколо НАЗК Віктор Чумак може припинити бути народним депутатом України.

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм заявив, що регламентний комітет Верховної Ради винесе до зали питання про позбавлення Віктора Чумака мандата.

Про це він написав у своєму Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами нардепа, це питання було порушено нібито через сумісництво Віктором Чумаком двох посад – члена Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) та народного депутата України.

«Регламентний комітет Верховної ради в екстреному порядку ухвалив рішення про винесення до зали питання про позбавлення Віктора Чумака мандата. Формально – за сумісництво», – заявивши Найєм.

Перша електронна декларація передбачає амністію для чиновників – ЧумакПриховані відомості в першій електронній декларації не стануть приводом для порушення кримінального провадження та не передбачають кримінальної відповідальністі.

Як стверджує нардеп, юридично НАЗК ще не функціонує, оскільки з 5 членів органу призначено всього троє, а вони не можуть ані обрати главу, ані зареєструвати відомство.

«Таким чином, і де-факто, і юридично Віктор Чумак не поєднує свій статус із якоюсь іншою посадою, так само, як не отримує в іншому органі зарплату», – пояснив він.

На думку нардепа, ця ситуація стала лише приводом для позбавлення Віктора Чумака мандата, оскільки він є «незручним» для Верховної Ради. Найєм також нагадав, що Чумак є мажоритарником, а позбавлення його мандата звільняє округ.

«Цей той самий регламентний комітет, який тижнями не міг ухвалити рішення щодо Андрія Клюєва, не давав відповіді щодо Романа Насірова, коли той продовжував залишатися народним депутатом, вже очолюючи Податкову тощо», – наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: