Навіщо Верховна Рада змінила регламент? Думка експерта

Читать на русском
Політичний експерт Володимир Цибулько висловив своє бачення сьогоднішніх подій у Верховній Раді, зокрема зміну регламенту ВР.
Володимир Цибулько

Зміна регламенту ВР, що дозволяє вносити зміни до Конституції на наступній сесії, - обхідний шлях, оскільки 300 голосів у парламенті знайти так і не вдалося.

Таку думку висловив політичний експерт Володимир Цибулько, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

«Дискусії щодо лексичного значення слова «наступна» вже викликають сміх у філологів і політологів. Однак колись Конституційний суд уже втрутився в закони математики й вирішив, що 1+1=1, якщо це стосується термінів для Президента. Так само цей склад Конституційного суду може змінити правила лексики», - зазначив Цибулько.

Луценко пояснив причини зміни регламенту голосування за КонституціюУ разі передчасного ухвалення Верховною Радою змін до Конституції в частині децентралізації Україна може опинитися в ситуації, коли вона зробить рішучий крок у виконанні Мінських домовленостей, а Росія – ні.

Сьогодні ж Верховна Рада поставила норму закону вище вимоги Конституції та дозволила парламенту змінювати Основний закон неконституційним способом, стверджує експерт.

«І все це на догоду обіцянкам Путіну, який жорстко вимагає конституційно закріпити особливий статус окупованого Донбасу. Тому не дивно, що за це рішення голосували всі друзі і фанати Кремля - включаючи, крім «БПП-НФ», весь «Опоблок» і більшість «Батьківщини», - резюмував політолог.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада внесла зміни до закону про регламент, дозволивши голосування за зміни до Конституції на наступній сесії й пізніше. Буквально за кілька годин Президент Петро Порошенко затвердив відповідні зміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: