Експерт розповів, навіщо Порошенко їде зустрічатися з Меркель

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко 1 лютого поїде з робочим візитом до Німеччини, де зустрінеться з Ангелою Меркель.

Робоча поїздка Президента України Петра Порошенка пов'язана з берлінськими двосторонніми переговорами з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це на своїй сторінці повідомив політичний аналітик Павло Нусс, передає «Слово і Діло».

«Сторони обговорюватимуть неприйнятні темпи виконання Росією Мінських угод і форми примусу її до виконання взятих зобов'язань», – написав експерт.

На його думку, Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорять питання конституційних змін у частині децентралізації. Головною темою в блоці цього обговорення буде порушено питання ініціативи Порошенко про пролонгацію ухвалення змін до Конституції України до повного виконання Росією Мінських угод.

«Порошенко привезе до Німеччини для обговорення відредагований сценарій спільної програми тиску на Кремль, враховуючи нові обставини як у структурі внутрішньої політики України, так і з урахуванням зовнішнього фактора», – повідомив Павло Нусс.

Меркель розповіла, яка головна мета Мінських домовленостейФедеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що головною метою Мінських домовленостей є відновлення Україною контролю над кордоном.

Також не можна виключати й неофіційної участі в цих переговорах президента Франції Франсуа Олланда. За словами експерта, його присутність на переговорах оприлюдненню може не підлягати.

«Без сумніву, Порошенко й Меркель поетапно скоординують офіційні та формальні позиції ЄС і України в ході 52-ї Мюнхенської конференції з безпеки, яка пройде 12-14 лютого, де тема України буде однією з основних і найбільш обговорюваних», – говорить Нусс.

Експерт також додав, що цей берлінський візит дуже важливий саме зараз.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін продовжили термін дії домовленостей, досягнутих в Мінську, на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: