Порошенко знайшов заміну Шишкіну та Бринцеву

Читать на русском
Петро Порошенко знайшов заміну екс-суддям Конституційного суду Віктору Шишкіну та Василю Бринцеву.

Президент України Петро Порошенко, не дочекавшись ухвалення судової реформи, вирішив призначити двох суддів Конституційного суду України.

Відповідні укази опубліковані на сайті Глави держави, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно указів номер 22 і 23 2016 року, Порошенко призначив Володимира Мойсика та Віктора Колісника на посади суддів Конституційного суду.

«Президент України Петро Порошенко призначив Колісника Віктора Павловича та Мойсика Володимира Романовича суддями Конституційного суду України», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Віктор Колісник у 2003 році став членом-кореспондентом Національної академії правових наук України та доктором юридичних наук. З 2004 року – професор кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого у місті Харкові.

Конституційний суд схвалив судову реформуКСУ схвалив проект конституційних змін у частині правосуддя, а також зазначив, що він відповідає вимогам статей 157 та 158 Основного закону.

Мойсик, на відміну від Колісника, має досвід роботи суддею. Так, з 1983 по 1990 рік працював суддею Залізничного районного суду міста Києва, а з 1990 по 1995 рік – суддею Київського міського суду. Також з 1995 по 2006 рік Мойсик працював суддею Верховного суду України, а з 2005 по 2010 рік був радником екс-президента України Віктора Ющенка. Крім того, Володимир Мойсик тричі мав мандат народного депутат України (IV, V, VI скликання Верховної Ради).

Нагадаємо, що 22 липня 2015 року указом Президента з посади судді Конституційного суду України був звільнений Віктор Шишкін. Своєю чергою, Василя Бринцева звільнили 12 листопада 2015 року більшістю голосів на 13-му з'їзді суддів КСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: