Нардеп Левченко прокоментував свою роботу з виборцями

Читать на русском
Нардеп Левченко відповів на звинувачення «Слова і Діла» в неналежному виконанні депутатських обов'язків.
Юрій Левченко

Народний депутат, представник ВО «Свобода» Юрій Левченко стверджує, що регулярно зустрічається з виборцями та дотримується регламенту Верховної Ради з цього питання.

Про це він заявив, коментуючи відеосюжет «Слова і Діла» щодо своєї роботи на 223-му одномандатному виборчому окрузі в Києві, який він представляє у Верховній Раді.

Зокрема, в сюжеті йшлося про те, що піл час тижня, відведеного регламентом парламенту для роботи з виборцями, Юрій Левченко не лише був відсутній у своїй приймальні, але й перебував у відрядженні у Львові. За тиждень до цього журналістка «Слова і Діла» телефонувала до громадської приймальні депутата, щоб записатися на прийом, однак отримала відповідь, буцімто той має велику чергу особистих звернень. Помічник Левченка порекомендував зачекати дзвінка, однак протягом наступного тижня представники народного депутата на зв'язок так і не вийшли.

«Бувати в приймальні та проводити особистий прийом – це різні речі. Буваю у своїй приймальні я в середньому тричі на тиждень. Але організований прийом виборців, коли люди записуються і я цілий день приділяю виключно прийому людей (кожна людина отримує приблизно півгодини спілкування, це десь 8-12 людей на день), – це я роблю в середньому десь раз на 10 днів незалежно від тижнів роботи з виборцями», – заявив депутат. З його слів, ідеться не лише про спеціально відведені тижні, але й про позаурочний час – увечері, на вихідних або в другій половині дня в п'ятницю, коли Верховна Рада працює лише півдня.

У новий рік зі старими проблемами? Як працювали парламентські комітети в перші тижні 2016 року«Слово і Діло» вирішило перевірити роботу парламентських комітетів і дізнатися, чи дійсно нардепи працювали під час святкового тижня.

Крім того, за словами «свободівця», поняття тижня роботи на округах не є коректним, оскільки в регламенті парламенту йдеться про тиждень роботи з виборцями. «Я як народний депутат маю обов'язок і повноваження працювати по всій Україні... тобто я зобов'язаний зустрічатися (з виборцями – Ред.) по всій Україні. І конкретно в той тиждень, коли ваш журналіст був, я в понеділок і в середу був у приймальні, у вівторок я також був, у мене була низка заходів по округу й по Києву взагалі, а в четвер і в п'ятницю я також працював, але я був у Львові», – наполягає Левченко.

Варто додати, що «Слово і Діло» намагалося знайти в мережі інформацію, що підтверджувала б слова народного депутата, однак ані у ЗМІ, ані в новинах ВО «Свобода» жодних згадок про візит Левченка до Львова на зустріч із виборцями немає.

Разом з тим політолог Валентин Гладких так прокоментував заяву народного депутата. «Відповідно до статті 7 Закону України «Про статус народного депутата України», народний депутат постійно підтримує зв'язки з виборцями у порядку, встановленому законом. Народні депутати, обрані в одномандатних округах, зобов'язаны підтримувати зв'язок з виборцями своїх округів. Крім того, стаття 24 Закону України «Про статус народного депутата України», яка визначає обов'язки народного депутата України прямо заявляє, що «слуга народу» мусить проводити особистий прийом громадян у дні, визначені Верховною Радою України для роботи з виборцями», – наголосив експерт.

Зі свого боку, «Слово і Діло» може порекомендувати виборцям, які хотіли б потрапити на прийом до народного депутата Левченка, запастися терпінням. Як зазначив сам парламентар, черга на його прийом становить 50-60 людей, тож розраховувати бути запрошеним на особисту зустріч з ним можна лише за 2-3 тижні.

Журналісти «Слова і Діла» й надалі продовжуватимуть знайомити вас із тим, як сумлінно виконують свої обов'язки народні депутати України та інші політики й держслужбовці.

Вместо работы с избирателями Левченко уехал в командировкуSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: