Туреччина готова увійти до міжнародної групи з деокупації Криму

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Туреччини не проти приєднатися до процесу вирішення кримського питання.

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Джемілєв заявив, що Україна хоче, щоб Туреччина приєдналася до міжнародної групи з деокупації Криму.

Про це він написав у своєму Facebook після зустрічі з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Джемілєва, головним питанням цієї зустрічі було створення міжнародної групи з деокупації півострова Крим, яка дозволить «тісно обговорювати» шляхи вирішення цієї проблеми.

«З нашого боку пропонується створити міжнародну групу, до якої увійдуть країни-учасники Будапештського меморандуму 1994 року й Туреччина як одна з впливових чорноморських країн», – заявив нардеп.

Місія Ради Європи прибула до окупованого КримуМісія Ради Європи на чолі зі швейцарським дипломатом Герардом Стоудманом відучора працює в Криму.

Як стверджує Джемілєв, ця ініціатива вже обговорювалася з Президентом України Петром Порошенком, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і була ними схвалена. Також ця пропозиція української сторони була підтримана турецьким міністром.

«Детально це питання буде обговорюватися в лютому цього року, під час візиту глави МЗС України до Анкари», – додав Джемілєв.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко під час своєї прес-конференції заявив, що питання деокупації Криму буде вирішуватися в міжнародному форматі «Женева плюс».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: