Місія Ради Європи прибула до окупованого Криму

Читать на русском
Місія Ради Європи на чолі зі швейцарським дипломатом Герардом Стоудманом відучора працює в Криму.

Перша місія Ради Європи, яка відправилася до окупованого Росією Криму, вже почала свою роботу.

Про це повідомив секретар РЄ Турбйорн Ягланд, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Я призначив Герарда Стоудмана, фахового швейцарського дипломата, головою місії, й можу підтвердити, що зараз він уже в Криму. Він прибув учора та пробуде там ще декілька днів», – сказав Ягланд.

Порошенко розповів, як повертатиме КримПрезидент України Петро Порошенко запропонував створити міжнародний механізм повернення окупованих територій.

За його словами, візит місії до Криму не означає визнання тамтешньої «де-факто влади». «Це скоріше є визнанням того, що ми несемо особливу відповідальність щодо захисту прав двох мільйонів людей, які там проживають... Ми маємо (за допомогою даної місії) визначити, що має бути зроблено для дотримання прав цих людей», - додав секретар РЄ.

Керівник Інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук у коментарі «Слову і Ділу» заявив, що місія Ради Європи не зможе вплинути на ситуацію з Кримом. «Вони лише дадуть власну оцінку й таким чином сформується позиція РЄ», – пояснив експерт.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запропонував внести питання повернення Криму до порядку денного тристоронніх переговорів у Мінську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: