У «БПП» розповіли, за яких умов Яценюк залишиться прем'єром

Читать на русском
Зміни в уряді залежать від звіту прем'єр-міністра у Верховній Раді, який він має надати до 5 лютого.

Питання відставки Кабінету міністрів України може бути розглянуто після звіту прем'єр-міністра.

Про це заявив глава фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Обговорювати кандидатури на посаду прем'єр-міністра зараз немає сенсу. Прем'єр-міністр чинний, і наша фракція проти того, щоб дестабілізувати ситуацію, починати якісь домашні війни. Якщо звіт Яценюк проведе в парламенті нормально, він може бути прем'єр-міністром. Але те, що у нього будуть нові міністри, – це точно», – сказав Луценко.

За його словами, якщо прем'єр-міністр замість звіту продовжить займатися референдумом разом із Медведчуком, то питання може бути поставлено інакше.

«Алгоритм такий: інформація про діяльність уряду, подана депутатам, звіт уряду та внесення кандидатур міністрів, а, можливо, й прем'єр-міністра після цього звіту. Все залежить від того, як зал відреагує на звіт уряду», – уточнив глава фракції «БПП».

Що обіцяють Яценюк та члени Кабміну: дайджест урядових обіцянок«Слово і Діло» вирішило показати, що обіцяли та як виконували свої обіцянки члени Кабінету міністрів України.

Як заявив Луценко, прем'єр-міністр не планує змінювати структуру уряду. Наразі йде обговорення можливих кандидатів на посади в Кабміні.

У «БПП» зазначили, що готові запропонувати свої кандидатури на посади міністрів, зокрема кандидатуру першого віце-прем'єр-міністра – міністра інфраструктури.

Крім того, Юрій Луценко заявив, що чотири фракції Верховної Ради виступають за те, щоб уряд відзвітував у Верховній Раді.

«Зараз ми зберемо керівників фракцій і формалізуємо своє рішення зверненням до уряду виконати закон і відзвітувати про роботу в 2015 році», – додав політик.

Він нагадав, що закон передбачає обов'язковий звіт уряду, а також можливість порушити в парламенті питання про відставку Кабінету міністрів з ініціативи 150 депутатів.

Як повідомлялося раніше, депутати з фракції «Блоку Петра Порошенка» вимагатимуть від глави уряду Арсенія Яценюка звіту за результатами роботи Кабінету міністрів за 1,5 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: