«БПП» вимагає від Яценюка звіту за півтора року роботи

Читать на русском
У «Блоці Петра Порошенка» хочуть спочатку почути від Яценюка звіт про 1,5 року роботи, а вже потім говорити про можливі правки до коаліційної угоди.

«Блок Петра Порошенка» в парламенті вимагатиме від голови уряду Арсенія Яценюка звіту за результатами роботи Кабінету міністрів за 1,5 року.

Про це заявив нардеп Борислав Розенблат, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Коаліція створюється політичними силами для обрання уряду. Ми розробили понад 500 сторінок коаліційної угоди, тобто взяли на себе велике завдання. Але зараз уряд заявив про те, що потрібно змінити коаліційну угоду, тому що вона їм заважає працювати. Яким чином вона може їм заважати? Там чітко написаний документ», – зазначив Розенблат.

За словами нардепа, Яценюк замість того, щоб нарешті розповісти депутатам про результати своєї роботи, вимагає зміни коаліційної угоди, хоча конституційний термін для офіційного звіту уряду вже майже сплив.

Що криється за ідеєю змін до Конституції через референдум? ЕкспертВ уряді намагаються донести маніпулятивну думку про те, що необхідно протягнути зміни до КУ через референдум.

«Замість того, щоб прийти до парламенту та відзвітувати за свою роботу, а це 1,5 року, ми натомість чуємо, що потрібно щось міняти. Ні, не потрібно щось змінювати. Давайте спочатку послухаємо звіт», – додав він.

За словами нардепа, після того, як буде заслуханий звіт, депутати «зроблять відповідні висновки» щодо оновлення складу уряду, перевибори чи зміну всього Кабміну.

Інший партієць «БПП», Павло Різаненко, заявив, що фракція не бачить необхідності у зміні коаліційної угоди. «Фракція прийняла рішення… У нас коаліція змінювалася, хтось вийшов, хтось прийшов? Тому ніхто переписувати коаліційну угоду не буде», – заявив він і додав: «Якщо хтось хоче доповнити коаліційну угоду, то давайте створимо робочу групу з її доповнення, а не переписування або змін».

За словами Юрія Луценка, звіт уряду повинен відбутися 5 лютого.

Раніше політичний аналітик Павло Нусс, посилаючись на власні джерела у «БПП», заявив, що в команді Яценюка свідомо йдуть на конфронтацію з Порошенком – нібито через імовірність відставки Арсена Авакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: