Існують таємні переговори, про які мовчать Яценюк і коаліція – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

У своєму щотижневому зверненні в ефірі українських телеканалів ввечері 24 січня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив за оновлення коаліційної угоди на політично та юридично зобов'язуючий документ із чітким графіком роботи та послідовністю кроків. Торік Президент України Петро Порошенко був незадоволений рівнем виконання коаліційної угоди, який, за його підрахунками, сягав не вище 30%.

Яценюк різко здав позиції й зараз хапається за будь-яку соломинку, щоб утриматися на посаді.

Всередині коаліції, яка просто тріщить по швах, проводяться політичні торги. Яценюк розуміє, що в разі дострокових виборів його політсила не проходить. До його фракції вже ніхто не ставиться серйозно і, скоріш за все, можуть навіть вимагати, щоб він добровільно залишив посаду. Прем'єр це розуміє і ясно, що не піде на це.

Проводяться таємні переговори, про які, можливо, мовчить і Яценюк, й інші члени коаліції. Зараз це гра, що невідома широкому загалу, але найближчим часом інформація про це може бути оприлюднена.

Що обіцяють Яценюк та члени Кабміну: дайджест урядових обіцянок«Слово і Діло» вирішило показати, що обіцяли та як виконували свої обіцянки члени Кабінету міністрів України.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк хапається за будь-яку соломинку, аби втриматися на посаді. Ми вступаємо в час, коли прем'єр, маючи формально повноваження, насправді різко їх втратив серед членів коаліції. Саме це зараз мотивує його до дій.

Нагадаємо, 21 листопада 2014 року представники «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Самопомочі», «Радикальної партії Ляшка» та «Батьківщини» парафували коаліційну угоду.

Документ передбачає, зокрема, скасування депутатської недоторканності, скасування рішення про позаблоковий статус України, проведення судової та бюджетної реформ і децентралізацію влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: