«Самопоміч» не підтримає зміни до Конституції в частині децентралізації

Читать на русском
Депутати фракції «Самопомочі» не голосуватимуть за проект закону про зміни до Конституції в частині децентралізації у його нинішній редакції, обіцяє Березюк.
Олег БерезюкФото: УНІАН

Депутати фракції «Самопомочі» не голосуватимуть за проект закону про зміни до Конституції в частині децентралізації у його нинішній редакції.

Про це заявив керівник фракції Олег Березюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«Наша позиція залишається незмінною: те, що називається децентралізацією в цих змінах до Конституції, насправді є централізацією та узурпацією влади префектами й президентською адміністрацією. Тому в такій формі фракція «Об'єднання «Самопоміч» не може його ухвалити», - пояснив Березюк.

Крім того, «Самопоміч» також не підтримує положення про особливий статус Донбасу.

Депутати «Самопомочі» не захотіли виконувати передвиборчу обіцянкуУ передвиборчій програмі партія «Самопоміч» пообіцяла домогтися створення незалежного Національного фонду досліджень, але під час голосування думки народних депутатів фракції розділилися.

«Це безапеляційна річ. Це окуповані території, що несуть воєнну небезпеку для всієї України. Вони повинні бути тимчасово ізольовані, тому що є тимчасово окупованими. Ізольовані економічно, мілітарно, та найголовніше – політично. Тому що проводити вибори під час війни неприпустимо. В таких випадках перемагає той, хто має зброю. Жодні демократи не підуть на територію, де ходять некотрольовані терористи та їхні помічники з ворожої країни», - заявив політик.

Раніше «Самопоміч» відмовлялася голосувати за Бюджет-2016 і Податковий кодекс, наполягаючи на перевиборах у Кривому Розі. Коли депутати все ж призначили дату нових виборів мера Кривого Рогу, «Самопоміч» відновила участь у голосуваннях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: