В Адміністрації Президента розповіли, скільки повинні заробляти судді

Читать на русском
Зарплата судді першої інстанції, на думку заступника голови Адміністрації Президента Олексія Філатова, повинна бути співставною із зарплатами детективів НАБУ.
Олексій Філатов

На думку заступника глави Адміністрації Президента Олексія Філатова, місячний дохід суддів повинен бути не меншим, ніж у детективів Національного антикорупційного бюро.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українським новинам», пише «Слово і Діло».

«У нас суддя першої інстанції одержує в середньому близько 16 тис. гривень і, напевно, важко зараз порушити питання в парламенті про зміну суддівської винагороди. Воно, природно, буде максимально політизованим. Але, за великим рахунком, є прості мотиватори в діяльності будь-якої людини, і одним із цих мотиваторів є гідний рівень життя», – вважає Філатов, і додає: у Києві така зарплата є низькою не тільки для судді, у чиїх руках перебувають важливі рішення, а й навіть для приватного юриста.

За словами Філатова, не варто порівнювати зарплату суддів із зарплатами в інших галузях, адже соціальне значення служителів Феміди надзвичайно високе, як і їх професійна кваліфікація. На його думку, офіційні доходи суддів повинні бути порівнянні із заробітками детективів Національного антикорупційного бюро – лише тоді ми зможемо розраховувати на неупереджений розгляд справ.

Порошенко анонсував звільнення ще 28 суддівПрезидент України Петро Порошенко заявив, що він планує звільнити ще 28 суддів, які вчиняли злочини проти євромайданівців.

«Якщо ми приймаємо рішення про те, що потрібно платити детективам Національного антикорупційного бюро зарплату, яка обчислюється кількома десятками тисяч гривень, пояснюючи це необхідністю боротьби з корупцією, то потрібно бути послідовними. Якою буде боротьба з корупцією, якщо детектив Національного антикорупційного бюро з великою зарплатою підготує та передасть справу до суду, де працює суддя з маленькою зарплатою? При цьому, кваліфікація судді точно має бути не нижчою, ніж у детектива Національного антикорупційного бюро», – додав Філатов.

Нагадаємо, раніше Олексій Філатов заявив, що він не виключає збереження впливу на українські суди чиновників режиму Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: