Порошенко анонсував звільнення ще 28 суддів

Читать на русском
Ще 28 суддів будуть звільнені за вчинення злочинів під час ухвалення судових рішень у ході Революції Гідності.

Президент України Петро Порошенко заявив, що він планує звільнити ще 28 суддів, які вчиняли злочини проти євромайданівців.

Про це він розповів у інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми готуємо зараз указ про звільнення ще 28 суддів, які вчинили злочини (я можу назвати речі своїми іменами) під час ухвалення судових рішень під час Майдану. І за це має бути відповідальність», – заявив Президент.

За його словами, ніхто не збирається миритися з ситуацією, яка склалася в судовій системі. Порошенко наголосив, що судова реформа є пріоритетом на 2016 рік, тому на вже звільнених чотирьох суддях ніхто не зупиниться.

Шимків розповів, що заважає тотальному звільненню суддівЗвільняти поголовно всіх суддів немає сенсу, оскільки через недосконалість українського законодавства вони зможуть легко відновитися на посаді.

«Ніхто далі не збирається миритися з ситуацією, яку ми маємо в судовій системі, далі мати судову недоторканність, ніхто не дозволить далі демонструвати таку безвідповідальну поведінку при ухваленні судових рішень», – наголосив він.

Нагадаємо, 19 січня 2016 року Президент України Петро Порошенко звільнив скандально відомого суддю Родіона Кіреєва, а також іще 3 суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: