Литва поділиться з Україною противірусними препаратами

Читать на русском
Уряд Литви відправить в Україну невикористані запаси противірусних препаратів, у тому числі й проти каліфорнійського грипу.

Міністр охорони здоров'я Литви Ріманте Шалашевічуте заявила про намір передати МОЗ України в якості гуманітарної допомоги партію ліків для профілактики й лікування вірусних інфекцій, у тому числі й від небезпечного каліфорнійського грипу.

Йдеться про ту частину ліків, яка перебуває в медичному резерві й термін придатності якої спливає в 2016 році, пише з посиланням на місцеве новинне агентство bns.lt «Слово і Діло».

«Це останній сезон, коли ми могли ними скористатися, заздалегідь можемо сказати, що вже не скористаємося», – заявила Шалашевічуте.

Всього Україна отримає близько 30 тис. упаковок медикаментів, у тому числі противірусні Relenza і Tamiflu, нестачу яких зараз відчувають українські фармацевти.

Доправлять ліки в Україну також за кошти уряду Литви. Відбудеться це протягом 2-3 найближчих тижнів, зазначила Шалашевічуте.

Нагадаємо, в січні в Україні різко підвищилася захворюваність на каліфорнійський грип, від якого, за даними МОЗ, уже померла 51 людина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: