Обережно, грип: слідом за Києвом карантин запровадили ще в декількох містах (доповнено)

Читать на русском
В Одеській, Харківській, Житомирській та Рівненській областях освітні установи закрили на карантин через грип і запровадили «масковий режим».

В Одеській, Харківській, Житомирській та Рівненській областях освітні установи закрили на карантин через грип і запровадили «масковий режим».

Про це повідомили у відділах освіти міськрад Ізмаїла, Ізюма, Житомира та Рівного, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

В Одеській області в місті Ізмаїл з сьогоднішнього дня закрита школа №1 і 7 дитячих дошкільних установ. У міськраді повідомили, що школи та садки будуть закриті до 25 січня, але якщо ситуація з епідемією загостриться, то влада може продовжити термін дії карантинних заходів.

«З 15 січня закриваються на карантин спеціалізована школа №1 і сім дошкільних закладів, які в силу захворювання перестали відвідувати більше третини вихованців. Інші навчально-виховні заклади поки функціонують, однак зростає чисельність дітей, які хворіють на грип та ГРВІ. Найближчим часом можуть бути закриті інші навчально-виховні заклади», – повідомили у відділі освіти міста Ізмаїл.

Водночас у місті Ізюм, що на Харківщині, карантин оголосили з 15 по 22 січня в установах освіти, культури та спорту. В місті запровадили «масковий режим».

Міська влада Ізюма рекомендує на цей час припинити роботу підприємств громадського харчування. Лікарі рекомендують у разі появи перших симптомів хвороби викликати медиків, а не займатися самолікуванням.

Як повідомили в центральній міській лікарні міста Ізюм, ситуація перебуває під контролем.

Також з 18 січня школярі міста Рівне не вийдуть із канікул через високу захворюваність на грип. У школах обласного центру оголосили карантин до 22 січня.

За словами заступника мера міста Віталія Хмилецького, епідемічний рівень захворюваності в Рівному перевищено на 12%.

«Дитячі садки ми не закривали на карантин. Наступної п'ятниці проаналізуємо дані про кількість хворих і вирішимо, чи продовжувати карантин», – сказав заступник міського голови.

«Рівненська область поки не досягає епідемічного порогу. Однак, тепер дані про рівень захворюваності в області медики та епідеміологи збиратимуть щодня, а не раз на тиждень», – зазначили в управлінні здоров'я.

Між тим, у Житомирських школах карантин оголошено на два тижні – до першого лютого. За даними закладів охорони здоров'я, кількість хворих на грип та ГРВІ становить 3784 людини, госпіталізовано 247 хворих. На даний момент 7 пацієнтів перебувають у важкому стані, з них – 3 дитини.

Крім того, у Житомирській області зафіксовані випадки зараження вірусом AН1/N1, два з яких у самому Житомирі. У місті Бердичеві зафіксований смертельний випадок, який викликаний даним видом грипу.

Нагадаємо, в Києві з суботи, 16 січня, запроваджується карантин у закладах освіти та охорони здоров'я, а також обмеження на проведення публічних заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: