Вона працює. Яресько розповіла, які реформи вже допомагає здійснити МВФ

Читать на русском
Мністр фінансів України Наталія Яресько окреслила основні напрямки, у яких за підтримки МВФ проводяться системні реформи.
Наталя Яресько

За рахунок співпраці з Міжнародним валютним фондом Україна вже проводить 15 ключових державних реформ.

Про це у своєму Twitter повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько, пише «Слово і Діло».

Чотирма основними напрямками реалізації системних змін за підтримки МВФ є боротьба з корупцією, реформи державних фінансів, енергетичного та банківського ринків, вважають у Мінфіні.

В рамках заходів із боротьби з корупцією створено Національне антикорупційне бюро, формується Антикорупційна прокуратура та проводиться реформа правоохоронних органів.

Мністр фінансів України Наталія Яресько окреслила основні напрямки, у яких за підтримки МВФ проводяться системні реформи.

До реформування сфери державних фінансів належить відкриття системи відомостей про державні витрати Е-data, запуск ProZorro, реструктуризація зовнішнього боргу України (і, як наслідок, стабілізація фінансової системи), бюджетна децентралізація, скорочення держаних видатків на 9%, скорочення дефіциту Бюджету та уповільнення інфляції.

Щодо енергетичного ринку, то тут досягнення, якими Україна може похизуватися завдяки програмі співробітництва з МВФ, такі: диверсифікація постачання газу, відмова від посередників із продажу газу, бездефіцитність НАК «Нафтогаз».

Банківський ринок, за інформацією Мінфіну, зазнає наразі таких змін: виведення з ринку 60 неплатоспроможних чи сумнівних банків, підвищення захисту вкладів через реформування Фонду гарантування вкладів та збільшення автономії Національного банку України.

Нагадаємо, 5 січня Наталія Яресько заявила, що Україна готова до діалогу з Росією щодо так званого «кредиту Януковича», який держава відмовилася виплачувати після реструктуризації своїх зовнішніх боргів іншими кредиторами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: