Яресько збирається планувати Бюджет на 3 роки вперед

Читать на русском
Міністр фінансів України Наталія Яресько підписала доручення щодо трирічного бюджетування. Про це вона розповіла на зустрічі з журналістами в середу, передає «Слово і Діло».
Наталя Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько підписала доручення щодо трирічного бюджетування.

Про це вона розповіла на зустрічі з журналістами в середу, передає «Слово і Діло».

Зокрема, окреслюючи плани міністерства на найближчий рік, Яресько зазначила, що відомство спробує передбачати державні доходи та видатки більш ніж на один рік.

«Вчора я підписала доручення, ми починаємо процес так званого трирічного бюджетування, щоб пробувати мати передбачуваність більш ніж на один рік», – зазначила міністр.

Що з обіцяного у 2015 році зробив Кабмін? Головні нововведенняСистема народного контролю «Слово і Діло» підбиває підсумки роботи міністрів в уряді Арсенія Яценюка. Головні обіцянки виконали Арсен Аваков, Степан Полторак і Павло Розенко.

Крім цього, у планах відомства на 2016 рік – продовження реформування ДФС, аудиторської служби, нова стратегія для державних банків, а також – розширення географії зовнішнього кредитування України.

«У нас ідеться про розширення доступу до нових інституційних кредитів – це й арабські країни, й азійські країни... Ми гарно працюємо з інвестиційним банком, з ЄБРР, нам потрібно розширити поле для інвестиційних кредитів», – додала вона.

Нагадаємо, 29 грудня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що наступного року Україна отримає близько 10 млрд дол. допомоги від міжнародних фінансових інституцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: