МОЗ: 70% коштів на охорону здоров'я йде на утримання медзакладів

Читать на русском
В рамках стратегії реформування системи охорони здоров'я утримання будівель медичних закладів має відбуватися через місцеві бюджети.
bigmir.net

МОЗ пропонує закладати державні субвенції на капітальний ремонт будівель медичних закладів, який складає близько 70% від загального обсягу фінансування системи охорони здоров'я, у місцеві бюджети.

Про це, представляючи Національну стратегію реформування системи охорони здоров'я, заявив очільник МОЗ Олександр Квіташвілі, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Так, в Мінохорони здоров'я пропонують доручити Міністерству фінансів до 1 липня внести до Бюджетного кодексу зміни, що дозволять направляти медичні субвенції на капітальні витрати на установи охорони здоров'я з державного бюджету – місцевим.

Там зазначають, що наразі із 46 млрд грн, що виділяються державою на фінансування системи охорони здоров'я, 70% складають амортизаційні витрати на будівлі закладів охорони здоров'я. Зокрема, на утримання та ремонт стаціонарів витрачається 20 млрд грн щороку, амбулаторій – 10 млрд грн.

Нагадаємо, Олександр Квіташвілі в середині лютого пообіцяв, що уже в березні буде готовий пакет законопроектів, необхідних для впровадження реформи охорони здоров'я, однак частина з них досі не винесені на розгляд парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: