Рішення Філатова свідчить про те, що олігархи грають у ворогів лише до певного моменту – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Вибравши собі такого заступника, Філатов підтвердив, що за олігархічні партії голосувати не варто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що Борис Філатов вирішив призначити своїм заступником очільницю дніпропетровського «Опоблоку» та «праву руку» Вілкула Світлану Єпіфанцеву.

«Головна мотивація – спільні бізнес-інтереси. До певного моменту олігархічні сили грають у ворогів, а потім об'єднуються для того, щоб користуватися благами народу. Легкість, з якою це зроблено, є свідченням того, що олігархічним політичним силам взагалі байдужа думка населення. Такі випадки вже у нас були. Наприклад, свого часу була партія Мороза, яка діяла так само», – розмірковує Олександр Палій.

Декларація Філатова: 3 машини, вертоліт та 1,5 млн в цінних паперахЗгідно з декларацією, заробітна плата Бориса Філатова склала 61 888 гривень, дохід від передачі в оренду майна – 11 076 гривень.

«Це є прямим свідченням того, що за олігархічні партії голосувати взагалі не можна. А в Дніпропетровську склалася така ситуація: олігархічна партія трохи краща за іншу», – наголосив політолог.

Щодо подальших дій «УКРОПу», то, на його думку, дуже малоймовірно, що вони зможуть діяти всупереч олігархічному консенсусу.

«Вони будуть діяти у згоді з олігархами. Це спроба увійти до активів, вирішувати якісь питання, а з приводу виборців вони переконані, що зможуть вчергове купити їх через 5 років», – резюмував експерт.

Зазначимо, що сам Філатов серед причин такого рішення називає те, що електоральні симпатії в Дніпропетровську «розділилися рівно навпіл».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: