У Міноборони розповіли, за рахунок чого заощадили 200 мільйонів гривень

Читать на русском
Заступник міністра оборони України Юрій Гусєв розповів, за рахунок чого Міністерство оборони вдалося заощадити на держзакупівлях.

Заступник міністра оборони України Юрій Гусєв повідомив, що нова система електронних закупівель, впроваджена в Міністерстві оборони України, дозволила заощадити в 2015 році близько 200 млн грн.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Економічну правду.

«Наприклад, літню форму в на початку 2015 року Міноборони закуповувало приблизно за 900 грн., А в кінці року ця ціна була вже близько 600 грн. І таких прикладів багато», - сказав заступник міністра.

Він зазначив, що нову систему держзакупівель в міністерстві допомагає створювати компанія Ernst & Young.

Закупівлі Міноборони за 2015 рік: скільки озброєння і техніки отримали ЗСУ?«Слово і Діло» вирішило розібратися, які види військової техніки й озброєння закупило Міністерство оборони України та скільки витратило на це коштів.

За словами Гусєва, також була створена єдина інформаційна медична система. Вона дозволяє вводити перші дані про пораненого безпосередньо в зоні АТО. Після цього дані стають доступними, наприклад, в госпіталі в Києві, куди доставляється поранений боєць, ще до його прибуття.

Держбюджет України на 2016 рік передбачає виділення на державну безпеку і оборону 113,6 млрд грн. З цієї суми 55,6 грн. призначене безпосередньо для Міноборони.

Як відомо, також Верховна Рада планує поширити систему ProZorro на всі держзакупівлі.

Відзначимо, що Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак пообіцяв, що Дорожня карта проведення реформ буде представлена міністрам оборони країн-членів Альянсу в штаб-квартирі НАТО вже в лютому цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: