Друзі Путіна: Порошенко назвав країни, що затягують з ратифікацією асоціації України та ЄС

Читать на русском
Чотири країни ЄС досі навіть не розпочали процес ратифікації угоди про асоціацію України та Європейського Союзу – і це ті ж самі держави, що є найбільшими противниками антиросійських санкцій.
Фото: 112.ua

Четвірка країн-членів Євросоюзу, які найбільше противляться антиросійським санкціям, досі навіть не розпочали процес підготовки до ратифікації угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Йдеться про Австрію, Грецію, Італію та Кіпр, пише «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

Зокрема, Президент України наголосив, що 18 країн Європейського Союзу вже ратифікували відповідну угоду, в 6 – цей процес триває. І лише 4 держави ЄС ще навіть не починали процес ратифікації.

«У 18 країнах сьогодні повністю завершено процес ратифікації і Україна отримала вже всі акредитаційні документи. Ще в двох країнах після голосування в парламенті документи перебувають на підписі. Ще чотири країни ратифікували цю угоду в одній з палат парламенту і ми переконані, що найближчим часом ратифікація буде завершена. Тільки чотири країни залишилися, від яких ми чекаємо рішучих кроків, і за якими ми працюємо, щоб прискорити. Мі перейшли Рубікон і повернення назад не може бути», – заявив Порошенко.

Зазначимо, що Австрія, Греція, Італія та Кіпр входять до списку країн, що виступають проти продовження санкцій щодо Російської Федерації.

Втім, як днями уже писало «Слово і Діло», урядовці Греції погодилися не перешкоджати продовженню санкцій проти РФ на найближчому саміті «Східного партнерства» в Ризі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: