Мільярд на форму і берці: Бірюков розповів про закупки Міноборони на наступний рік

Читать на русском
Один мільярд гривень витратить Міністерство оборони України на закупку речового забезпечення для військовослужбовців у 2016 році, а саме – на літню польову форму і берці.

Один мільярд гривень витратить Міністерство оборони України на закупку речового забезпечення для військовослужбовців у 2016 році, а саме – на літню польову форму і берці.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра оборони Юрій Бірюков, інформує «Слово і Діло».

«Глянув одним оком попередні річні плани по закупкам 2016 року. Літня польова форма – 500 000 комплектів. Черевики з високими берцем – 500 000 пар. Це 1 000 000 000 гривень, в цінах поточного року. Гарний такий мільярд», – зазначив Бірюков.

Він також повідомив, що протягом цього тижня Міноборони планує закінчити видачу берців нового зразка в зоні АТО. «Найкраще процес іде в секторах «А» і «М», трохи гірше в секторі «Б,» зовсім поки сумно в секторі «С». Пов'язано з використанням армійськими логістами генератора випадкових маршрутів при перевезенні», – пояснив радник міністра оборони.

А вже з 1 жовтня, за словами Бірюкова, розпочинається дострокова видача другого комплекту форми та взуття 5-й хвилі мобілізації. «Терміни закінчуються у середині листопада і до кінця грудня, але запаси вже дозволяють почати видавати раніше. А з 1 листопада ми зможемо видати другий комплект і 6-й хвилі мобілізації», – повідомив він.

Крім того, «десь у середині жовтня» почнеться видача речового майна контрактникам і офіцерам поза зоною антитерористичної операції, додав Бірюков.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що загальна сума договорів на постачання речового майна для Збройних сил України з початку 2015 року склала майже 1,3 мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: