Обмін полоненими: в АП вимагають від «ЛНР» дій, а не слів

Читать на русском
Офіційний представник Адміністрації Президента України з питань військової операції на Донбасі заявив, що АП вимагає від «ЛНР» звільнити полонених.

Офіційний представник Адміністрації Президента України з питань військової операції на Донбасі Андрій Лисенко заявив, що Україна чекає від терористів конкретних дій щодо звільнення полонених.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «РІА Новини України».

«Давайте дочекаємося, що це зроблять луганські бойовики. Поки що я не готовий сказати з приводу звільнення. Ми спочатку подивимося, як це зроблять бойовики, котрі це анонсували», – сказав Андрій Лисенко.

Політолог Олег Саакян вважає, що Кремль знову намагається перекласти відповідальність на Україну, перекрутивши ситуацію й повністю довівши її до абсурду.

«Проблема в тому, що РФ не визнає Сенцова та Савченко заручниками. Вони вважають їх справедливо засудженими злочинцями, а ось російських спецпризначенців – полоненими. Тому, коли порушуватиметься питання обміну «всіх на всіх», РФ даватиме задню», – переконаний він.

Обміну полоненими «всіх на всіх» не буде – ТимчукОбіцянка української сторони обміняти «всіх на всіх» нездійсненна

Як відомо, ватажок терористів Ігор Плотницький заявив, що готовий відпустити полонених напередодні Різдва. Проте вже за кілька годин він додав, що не має наміру цього робити в односторонньому порядку.

Раніше повідомлялося, що кількість українців, які перебувають у полоні у терористів, оцінюють у 700 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: