Розенко розповів, якими будуть максимальні пенсії у 2016 році

Читать на русском
Міністерство соціальної політики у 2016 році обмежить максимальний розмір пенсій до 10740 грн.
Павло РозенкоФото: КМУ

Міністерство соціальної політики у 2016 році обмежить максимальний розмір пенсій до 10740 грн.

Про це на брифінгу розповів очільник відомства Павло Розенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ВВС Україна».

За словами Розенка, до цього найвищий рівень пенсій обмежувався десятьма прожитковими мінімумами. Однак, на переконання міністра, «прожиткові мінімуми будуть постійно зростати», тож у Мінсоцполітики вважають, що пенсії «не повинні перевищувати розумних меж» і мають бути відокремленими від прожиткового мінімуму.

Пенсійний зашморг для Бюджету, або Чому час скасовувати пенсії?Про необхідність кардинального перегляду підходів до формування пенсій експерти говорять ще з початку 2000-х років. Так звана «солідарна» система пенсійного забезпечення, яка незалежній Україні дісталася у спадок від Радянського Союзу, не працює і тільки виснажує вітчизняну економіку.

Нагадаємо, раніше Павло Розенко попереджав, що після проведення запланованої Мінфіном податкової реформи всі державні соціальні фонди в Україні стануть збитковими.

Цю саму думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив еконгоміст Борис Кушнірук. «У даній ситуації є загроза величезної «діри» в Пенсійному фонді, і в будь-якому разі постане питання про розподіл суми між солідарною пенсійною системою, виплатою пенсій і місцевими бюджетами. Ці кошти надходили лише до місцевих бюджетів і окремо було джерело для ПФ. Правильним є бажання зменшити тиск на заробітні плати, але функціонал має бути розділений», – сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: