РФ дала сигнал, що не збирається кидати маріонеток «ДНР» і «ЛНР» – експерт

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Росія буде відтягувати час і виконувати свою стратегічну задачу – вимотувати Україну й надалі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів колишній офіцер місії ОБСЄ в Косово, голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи заяву Леоніда Кучми про те, що Росія збільшує своє представництво в Тристоронній групі.

«Можна зробити однозначний висновок: у зв'язку з тим, що РФ не може знайти більш простих рішень, вона змушена буде відтягувати час і виконувати свою стратегічну задачу – вимотувати Україну, продовжуючи безпредметну суперечку, тому що позиції сторін вже склалися й сумнівно, що вони будуть змінюватися в найближчій перспективі. При цьому вся суть у тому, щоб керувати маріонетками «ДНР» і «ЛНР», – розповідає фахівець.

РФ готова воювати в Сирії та на Донбасі навіть собі у збиток – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо того, що РФ через обвал цін на нафту та продовження санкцій ЄС загрожує нова хвиля кризи.

Гризлов, за його словами, є досить вагомою фігурою й таким чином Росія дає два сигнали.

«Перший: своїм – «ДНР» і «ЛНР» – що вона їх не кинула. Другий – зовнішнім учасникам, що, мовляв, дивіться, ми приділяємо увагу цьому питанню, зацікавлені у його вирішенні та задіюємо все більш значущі фігури для вирішення конфлікту», – пояснює Сергій Грабський.

Як уточнив експерт, Україна обмежила себе в цьому, оскільки навряд чи хтось може замінити колишнього президента України.

Нагадаємо, Борис Гризлов – відомий російський політик, голова Державної думи РФ (2003-2011 рр.). Також він був міністром внутрішніх справ з 2001-го по грудень 2003 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: