Сили АТО знайшли на Донбасі схованку з російською зброєю та боєприпасами

Читать на русском
Виявлено півтора десятки протитанкових ручних гранатометів і більше 12 тисяч патронів різного калібру та типу до стрілецької зброї.

Виявлено півтора десятки протитанкових ручних гранатометів і більше 12 тисяч патронів різного калібру та типу до стрілецької зброї.

Про це повідомили в прес-службі штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Впродовж минулої доби бойовики 35 раз обстріляли позиції сил АТО, а також двічі вступали з нашими підрозділами в бойові зіткнення.

«Близько 19:00 незаконне озброєне формування чисельністю до 30 осіб під прикриттям 82-мм мінометів намагалося порушити кордони нашої оборони у Майорського. У ході двогодинного бою нападники понесли втрати та відступили. Водночас невелика група бойовиків здійснила схожу спробу на підступах до Мар'їнки. Також безрезультатно і з втратами у своїх лавах», – йдеться в повідомленні.

Протягом ночі під вогонь потрапили українські позиції поблизу Донецька та Горлівки. Бандити вели в бік наших воїнів прицільний і неприцільний вогонь із стрілецької зброї, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів в районі Луганського, Троїцького, Майорського, Зайцевого, Новгородського, Мар'їнки та Опитного. Працювали й ворожі снайпери. Також підрозділи сил АТО у Новгородського були прицільно обстріляні з озброєння БМП і зенітних установок. У Мар'їнці бандити били по наших позиціях з 82-мм мінометів.

Генсек НАТО нагадав РФ про Мінські домовленостіЄнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує ігнорувати Мінські домовленості та підтримувати сепаратистів на Донбасі.

З півночі та до цієї пори вже зафіксовано понад 5 збройних провокацій з боку російсько-терористичних бандформувань.

Вчора, за результатами відпрацювання оперативної інформації, співробітниками Головного управління розвідки МО України спільно з офіцерами відділу Спеціальних операцій штабу АТО в районі населеного пункту Великі Новосілки було виявлено схованку зі зброєю та боєприпасами. Зокрема, півтора десятки протитанкових ручних гранатометів і більше 12 тисяч патронів різного калібру і типу до стрілецької зброї. До слова, значна частина зброї та боєприпасів виготовляється на російських підприємствах після 1991 року.

Як повідомили в прес-центрі штабу АТО, зараз ведеться робота зі встановлення причетних до діяльності ДРГ і каналів надходження російської зброї на підконтрольну нам територію зони АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: