Президентська відповідальність: найголовніші обіцянки Порошенка у 2015 році

Читать на русском

2015 рік добігає кінця, і система народного контролю «Слово і Діло» вирішила підбити підсумки року, що минає, визначивши рівень відповідальності провідних українських політиків.

На черзі – персона Президента Петра Порошенка, з обіцянок якого активісти організації виділили по 5 найважливіших виконаних та провалених зобов'язань.

Зокрема, серед вагомих виконаних обіцянок Президента – збільшення витрат на субсидії (із 12 до 24 млрд грн), рішення РНБО про запровадження санкцій проти фізичних та юридичних осіб Російської Федерації, призначення антикорупційного прокурора України Назара Холодницького тощо.

Найбільше розчарування, на думку фахівців «Слова і Діла», принесли невиконані обіцянки Порошенка щодо створення «Стратегії повернення Криму», доступ до якої обмежено, надзвичайно повільний процес звільнення суддів, неможливість переселенців проголосувати на місцевих виборах, невинесення на всенародне обговорення питання приєднання України до НАТО тощо.

Загалом, за весь час політичної активності Петро Порошенко виконав 107 обіцянок із 294, провалив – 57. Ознайомитися з повним списком зобов'язань Глави держави можна у його досьє за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: