Для грального бізнесу потрібна окрема зона, як на Заході – експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Проблема в тому, що ліцензії й перевірки купуються за хабарі. Цього не повинно бути, має бути введено один єдиний великий податок.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи інформацію про те, що Арсеній Яценюк має намір легалізувати гральний бізнес в Україні.

«Незважаючи на те, що гральний бізнес в Україні офіційно заборонений, він все одно існує. Просто всі доходи від нього – це тіньовий прибуток. Гіпотетично можна припустити легалізацію грального бізнесу, якщо це робити дійсно без корупційної складової. Крім того, можливо, доцільно створити окрему заміську зону, в якій буде зосереджено гральний сектор», – розповідає політолог.

На його думку, якщо це буде обмежено, як у всьому цивілізованому світі, то це цілком прийнятно.

«В Україні заборонена проституція, наркоманія, але все одно це все існує. Західні країни прийняли іншу концепцію: краще не забороняти те, що все одно буде існувати, а вдосконалювати сам механізм існування цього бізнесу. Гральний бізнес – надприбутковий, і якщо обкласти його відповідними податками, як у всьому світі, то можна отримати надзвичайно великі кошти», – вважає Голобуцький.

Водночас позафракційний народний депутат України Борис Філатов ще раніше повідомляв, що гральний бізнес дійсно може приносити до 10 мільярдів гривень до бюджету країни, й він не проти легалізації, але легалізації цього бізнесу так, як цього хочеться саме Яценюку і його команді, не допустить.

«Арсеній Петрович явно зловив зірку. Але не в цьому проблема. У кожного своя самооцінка. Основна проблема полягає в тому, що Яценюк вирішив, що він розумніший за всіх», – сказав Філатов.

Тоді ж нардеп Борислав Береза заявив, що запропонований прем'єр-міністром закон про гральний бізнес «лобіює інтереси московських корпорацій».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: