Влада буде натякати на перевибори у Кривому Розі, але не голосувати – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Порошенко не піде на конфлікт з «Опоблоком» через перевибори у Кривому Розі напередодні голосувань за Держбюджет та зміни до Конституції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що «Самопоміч» відмовляється голосувати, поки не ухвалять рішення про перевибори мера Кривого Рогу.

«Щодо перспектив перевиборів, то вже було одне голосування й результати були досить неоднозначні. Зрозуміло, що це має неоднозначну позицію й з точки зору законодавства, тому ця ситуація матиме продовження», – розповідає експерт.

Битва за Кривий Ріг: перемога «Опозиційного блоку» є тимчасовою – експертПолітолог проаналізував ситуацію в Кривому Розі та зрив нардепами від «Опоблоку» призначення районних ТВК.

Як пояснив Олещук, проблема полягає в тому, що зараз є багато серйозних питань, які необхідно вирішувати. Це не лише бюджетне питання, але й зміни до Конституції, на яких особливо налголошував Байден під час свого візиту.

На його думку, є відчуття, що у влади не має жодного бажання зараз іти на конфлікт з «Опозиційним блоком». «Якщо влада оголосить перевибори мера Кривого рогу, це означатиме однозначний конфлікт з «Опоблоком», – підкреслив він.

Тому, за його словами, будуть грати «і нашим, і вашим», принаймні до того, як вирішать всі ці питання.

«Будуть натякати на можливість виборів, але голосувати не будуть», – зазначив Олещук.

Як відомо, Юрій Вілкул здобув перемогу на виборах мера Кривого Рогу з перевагою у 752 голоси. В «Самопомочі» не збираються миритися з програшем і вже більше місяця вимагають скасувати результати та оголосити перевибори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: