Україна запроваджує обіцяний Яценюком мораторій на виплату «боргу Януковича»

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд запровадить мораторій на виплату «боргу Януковича», як він і обіцяв.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд запровадить мораторій на виплату «боргу Януковича», як він і обіцяв.

Відповідну обіцянку глави Кабінету міністрів України система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала ще в середині листопада.

«Уряд запроваджує мораторій на виплату $3 млрд 75 млн російських бондів. РФ відмовилася прийняти пропозиції, незважаючи на наші неодноразові спроби підписати угоду про реструктуризацію боргу, в тому числі й з ними», – заявив Яценюк.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що Україна оголосить мораторій на виплату "російського боргу"Сказано 13 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Також, за його словами, уряд додатково запроваджує мораторій на виплату 507 млн доларів, які КБ «Південне» та «Укравтодор» мають як боргові зобов’язання перед російськими банками.

«Від сьогодні виплати за боргами на користь РФ зупиняються до схвалення наших пропозицій щодо реструктуризації або відповідного судового рішення. Вкотре підкреслюю, що ми готові до судової процедури з російською стороною», – наголосив прем'єр-міністр.

Таким чином, Арсеній Яценюк виконав свою обіцянку.

Нагадаємо, вчора, 17 грудня, рада директорів Міжнародного валютного фонду визнала, що український «борг Януковича» у розмірі 3 млрд доларів має статус державного, а не комерційного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: