МВФ визнав «борг Януковича» офіційним для України

Читать на русском
Рада директорів МВФ визнала, що «борг Януковича» у розмірі 3 млрд доларів має офіційний, а не комерційний статус.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду визнав, що «борг Януковича» у розмірі 3 млрд доларів має статус державного, а не комерційного.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Рада директорів (МВФ – Ред.) 16 грудня 2015 року ухвалила рішення, що домагання за євробондами на суму в 3 млрд доларів, які були випущені Україною 24 грудня 2013 року, і перебувають у Фонді національного добробуту Росії, є офіційними домаганнями», – йдеться в поширеному проекті рішення МВФ.

За інформацією ЗМІ, голосування в раді директорів пройшло в заочному режимі, ніхто не заперечив даний проект рішення й він вважається ухваленим.

Як відомо, термін виплати «боргу Януковича» Україною спливає 20 грудня. В разі невиплати президент РФ Володимир Путін дав вказівку звертатися з цього питання до суду.

Раніше екс-президент України Віктор Янукович заявив, що перед тим, як взяти кредит у Росії, МВФ відмовився надати гроші Україні. Саме тому було вирішено взяти кредит у 3 млрд доларів у РФ.

Нагадаємо, 9 грудня МВФ ухвалив рішення про зміну правил кредитування країн після оголошення ними дефолту. Зокрема, рада директорів фонду ухвалила реформу, що дозволяє кредитувати країни, які допустили дефолт.

Своєю чергою, в Кремлі на таке рішення фонду відреагували негативно та заявили, що даний інцидент з кредитуванням країн із простроченою посадою є небезпечним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: