Путін хоче для окупованих територій Донбасу статусу «конфедерацій»

Читать на русском
Росія хоче, щоб Україна надала статус «конфедерацій» територіям Донецької та Луганської областей, які не контролюються українською владою.

Росія хоче, щоб Україна надала статус «конфедерацій» територіям Донецької та Луганської областей, які не контролюються українською владою.

Про це у своєму Facebook написав екс-нардеп, радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, передає «Слово і Діло».

За його словами, такі вимоги сьогодні в Мінську озвучили представники Росії в тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Виступ Путіна довів, що він не знає, що далі робити з Донбасом – експертПолітолог проаналізував щорічне послання Президента РФ і пояснив, чому Путін нічого не сказав про Україну та війну на Донбасі.

«Для Путіна очевидно (на відміну від наших популістів), що «особливі умови» для деяких територій Донбасу, згідно скандального закону, коли всі інші регіони отримають реальну децентралізацію - це гучний пшик», – пояснив Бригинець.

Водночас від зазначив, що такі вимоги не відповідають укладеним раніше Мінським домовленостям. «Але пізно, Вова, пити «Боржомі»... Мінські домовленості укладені... Мусиш виконувати. Інакше санкції, санкції, нафта по 30 дол. і рубль - 100 штук за 1 дол.», - віджартувався політик.

Як відомо, сьогодні в Мінську працює тристороння контактна група. На зустрічі присутні представники бойовиків «ЛНР» і «ДНР». Крім того, сьогодні провели засідання підгрупи з питань безпеки, а також з політичних та гуманітарних питань. Координатори цих підгруп від ОБСЄ на цю мить представляють доповіді про результати своєї роботи, повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: