З початку року потяги «Інтерсіті» наїздили збитків на 864 млн грн

Читать на русском
З початку 2015 року філія ПАТ «Укрзалізниця» – Українська залізнична швидкісна компанія поїздів «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» зазнала збитків на суму 864,2 млн грн.
Фото: "УЗ"

З початку 2015 року філія ПАТ «Укрзалізниця» – Українська залізнична швидкісна компанія поїздів «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» зазнала збитків на суму 864,2 млн грн.

Про це повідомили агентству «УНН», пише «Слово і Діло».

«Враховуючи значне підвищення цін виробників на сировину та матеріали, зростання курсу іноземної валюти, фінансове навантаження, збитки компанії за 11 місяців поточного року склали 864,2 млн грн, що більше аналогічного періоду минулого року у 2,5 рази, а 2013 року – понад 9 разів», – визнали в компанії.

Електронні залізничні квитки: їдемо чи стоїмо в черзі?В «Укрзалізниці» так і не змогли до кінця реалізувати план по введенню електронних квитків на поїзди: як виявилося, сьогодні вони діють далеко не на всіх напрямках. Про який електронний уряд і електронні візи ви досі мрієте?

Там також спрогнозували, що в найближчому майбутньому передбачається подальше зростання цін на матеріали, паливо, електроенергію, запчастини та ремонт.

Загалом, відомо, що в цілому збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень за перші 9 місяців 2015 року склали 5,5 млрд грн.

Нагадаємо, 11 грудня міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив про рішення піти у відставку. Наразі «Слово і Діло» зафіксувало 37 його обіцянок, 14 з яких уже отримали статус «виконано».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: