Який головний меседж виступу Байдена? Думка нардепів коаліції

Читать на русском
Сьогоднішній виступ віце-президента США перед українськими депутатами став найбільш обговорюваною подією за останній час. Що ж почули народні депутати та які висновки зробили?

Сьогоднішній історичний виступ віце-президента США Джозефа Байдена перед українськими парламентарями став найбільш обговорюваною подією за останній час. Що ж почули народні депутати та які висновки зробили?

Член фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Березенко заявив, що промова Байдена у Верховній Раді вразила народних депутатів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Березенко зазначив, що у своєму виступі Байден окреслив напрямки, в яких Україні слід рухатися.

Ви не зможете знайти жодну країну в світі, де ракова пухлина корупції так процвітає – БайденВіце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що, незважаючи на реформи, в Україні продовжує розвиватися корупція.

У «Народному фронті» вважають, що віце-президент США закликав до єдності для здійснення реформ. «Були чіткі посили, акценти та пріоритети до всіх, хто намагається грати на руйнування коаліції, яка працює в парламенті», – прокоментував «ІФ» промову Байдена Андрій Тетерук.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко почула у сьогоднішньому виступі Байдена чіткий сигнал про те, що Україна має подолати свою головну проблему – корупцію. «Я думаю, що головний акцент, на який нам всім потрібно звернути увагу, це якраз акцент на тому, що корупція сьогодні – це найбільший недолік сучасної України», – сказала вона.

А ось ще один член фракції «БПП» Володимир Ар'єв вважає, що парламентарі насправді не почули віце-президента США, оскільки відразу ж після його виступу залишили сесійну залу й припинили працювати.

«Сьогодні ми повинні були ухвалити закон №1402 про митний конфіскат автомобілів, які потрібно передавати волонтерам і ВСУ. Але необхідної кількості депутатів у залі не залишилося. І це – відразу після виступу Байдена. Ось вам і все. Є слова, а є справи», – резюмував політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: