Тимчук: бойовики в зоні АТО діють нервово й хаотично

Читать на русском
Незважаючи на численні провокації в зоні проведення антитерористичної операції, в тактичному командуванні проросійських бойовиків відчувається значна нервозність і непродуманість дій.

Незважаючи на численні провокації в зоні проведення антитерористичної операції, в тактичному командуванні проросійських бойовиків відчувається значна нервозність і непродуманість дій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає «Слово і Діло».

«За рівнем і манерою організації даних бойових зіткнень відчувається непродуманість дій і значна нервозність у тактичному командуванні бойовиків: часто групи терористів ведуть неприцільний вогонь, діють хаотично й суто ситуативно, йдуть у лобову атаку на бойову охорону й позиції українських військ, відчувається вкрай низький рівень взаємодії сил і засобів під час проведення атак і збройних провокацій», – повідомив Тимчук, підбиваючи підсумок вихідних у зоні бойових дій.

Муженко розповів, які зарплати будуть у військовослужбовців в наступному роціЗ 1 січня планується збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям збройних сил України.

За інформацією «ІС», впродовж 5-6 грудня терористи продовжували активні обстріли позицій сил АТО й цивільних об'єктів, найчастіше – зі стрілецької зброї, 82-мм і 120-мм мінометів, штатного озброєння ББМ і гранатометів. Одразу на декількох ділянках було зафіксовано появу в першій лінії у бойовиків важкої бронетехніки, яка мала бути відведена згідно Мінських домовленостей.

«Найбільша активність терористів фіксувалася в районі Горлівки, на захід і північний захід від Донецька. Протягом минулої доби бойовики вели обстріли позицій сил АТО в районі н. п. Красногорівка, Піски, Авдіївка, практично по всьому периметру лінії зіткнення «Горлівського гарнізону» з українськими військами (особливо активно – на напрямку н. п. Шуми, Майорське, Зайцеве і на сіхд від даного н. п.)», – написав Тимчук.

Додамо також, що, на думку аналітиків, обстріли позицій сил АТО на сході України посилилися через наближення чергового раунду переговорів контактної групи в Мінську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: