Про арешт Фірташа МВС мало заявляти не до, а після його приїзду – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Фірташу зараз потрібно втекти з Австрії в країну, де про нього забули або не знають.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи ситуацію з поверненням Дмитра Фірташа в Україну та заяви МВС з цього приводу.

«Абсолютно не дивно, що Фірташ вирішив перенести свій приїзд. МВС свідомо попередило його й зробило заяву, що він буде арештований, тому він і не їде. Це було неправильне повідомлення», – вважає Палій.

Аваков пообіцяв затримати ФірташаПісля прибуття в Україну олігарх Дмитро Фірташ буде затриманий співробітниками поліції за фактом звернення Міністерства юстиції США до Генпрокуратури України.

Крім того, як підкреслив експерт, основні махінації були на газі та держзакупівлях, скрізь була «рука Януковича» й знайти на Фірташа якусь справу абсолютно не важко.

«На даному етапі Дмитру Фірташу просто необхідно втекти з Австрії, оскільки суд може передумати. Крім того, йому це потрібно, щоб його не наздогнали, скажімо, американці. Звичайно, тікати легше до великої країни. Йому доведеться втекти туди, де його не знають або забули про нього», – розповів політолог.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ мав повернутися в Україну 2 грудня, проте вчора ввечері повідомив, що вирішив перенести свій приїзд. Як відомо, з березня 2014 року Фірташ перебував під арештом в Австрії.

Також МВС України очікує рішення Міністерства юстиції США про передачу кримінального провадження ФБР за пред'явленими Фірташу звинуваченнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: