Порошенко дозволив служити за контрактом 6 місяців

Читать на русском
У разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, строковиків і мобілізованих візьмуть на військову службу за контрактом.

У разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, строковиків і мобілізованих візьмуть на військову службу за контрактом.

Про це повідомляє прес-служба Президента України, передає «Слово і Діло».

Президент підписав Закон України №711-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу «щодо уточнення термінів військової служби за контрактом», який дозволяє служити за контрактом шість місяців.

Закон України спрямований на забезпечення встановлення конкретних термінів військової служби за контрактом під час дії особливого періоду, у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму військового стану.

Також Президент посилив соціальний захист сімей Небесної сотні, забезпечив соціальні гарантії офіцерам і перерозподілив кошти на відновлення Донбасу.

Зокрема, Петро Порошенко підписав закон №715-VІІІ «Про внесення змін до статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту сімей Небесної Сотні», ухвалений Верховною Радою України 6 жовтня 2015 року.

Закон спрямований на забезпечення належного рівня соціального захисту та гарантій сім'ям осіб, які віддали життя, відстоюючи права і свободи громадян України.

Закон надає соціальні пільги та гарантії (надання пільг з оплати комунальних послуг, встановлення підвищень до пенсій тощо) членам сімей осіб, загиблих, померлих чи знівечених під час участі в Революції Гідності.

Крім цього, був підписаний закон №683-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей», яким встановлюються гарантії офіцерському складу військовослужбовців.

Також був підписаний закон «Про внесення змін до пункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення «Бюджетного кодексу України» від 6 жовтня 2015 №714-VIII, який законодавчо унормовує можливість використання залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів у Донецькій і Луганській областях, які поки не перебувають під контролем державної влади. Кошти будуть спрямовані на відновлення об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності, а також на соціально-економічний розвиток відповідних регіонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: