У Криму крадіжки джерел електропостачання прирівняли до тероризму

Читать на русском
Розкрадання електрогенераторів на території окупованої Росією республіки Крим прирівняли до терористичної діяльності.
Фото: "Укрінформ"

Розкрадання електрогенераторів на території окупованої Росією республіки Крим прирівняли до терористичної діяльності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема, «прем'єр-міністр» та «прокурор» автономної республіки Сергій Аксьонов і Наталя Поклонська оголосили про те, що у зв'язку з надзвичайною ситуацією через відключення постачання електроенергії з материкової України, крадіжка електричних генераторів каратиметься 5-річним строком ув'язнення.

Якщо раніше такий злочин кваліфікувався як дрібна крадіжка, то тепер, на думку самопроголошених лідерів Криму, його слід розцінювати як «сприяння терористам», заявив Аксьонов.

«Якщо мінімальна санкція – від 2 років позбавлення волі, а максимальна – до 5, – отримуватимуть 5 років позбавлення», – підтвердила «прокурор» Поклонська.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє в недалекому майбутньому повернути Крим УкраїніСказано 30 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, Аксьонов відсторонив від виконання обов'язків «заступника міністра енергетики» республіки Євгена Дьоміна. Кількома днями раніше був позбавлений посади і його шеф – «міністр палива та енергетики» Криму Сергій Єгоров.

Нагадаємо, як уже повідомляло «Слово і Діло», активісти енергетичної блокади півострова не дозволили ремонтним бригадам «Укренерго» полагодити електроопору на лінії «Каховка-Титан», що дало б можливість частково відновити електропостачання анексованого півострова. За інформацією підприємства, роботи зможуть початися не раніше 30 листопада. Надзвичайний стан через відключення електроенергії в Криму триває з 22 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: