Україна відновить електропостачання до Криму, але частково

Читать на русском
Україна спочатку підключить першу ЛЕП, яка забезпечить 20-25% необхідного обсягу електроенергії для Криму, а інші – лише за однієї умови.

Україна спочатку підключить першу ЛЕП, яка забезпечить 20-25% необхідного обсягу електроенергії для Криму, а інші – лише за однієї умови.

Про це заявив народний депутат України Мустафа Джемілєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Крим. Реалії».

Крим без світла: крок до деокупації чи посилення конфлікту із Росією?Проблема енергетичної блокади Криму набула резонансу в суспільстві, розділивши його на прихильників та противників подібних радикальних дій.

За його словами, друга черга ЛЕП буде підключена лише за умови звільнення Росією дев'ятьох політв'язнів у Криму.

«Для того, щоб не було там аварій, не постраждали лікарні, ми все-таки першу чергу – 220 МВт – подамо. Але головний упор будемо робити на нову угоду, тому що та угода, яка була підписана, збиткова. Цей договір має бути переглянутий на тих умовах, які ми озвучуємо», – заявив Джемілєв.

Він також зауважив, що ремонтні роботи на ЛЕП почалися лише після його консультацій із керівником штабу транспортної блокади Криму.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україна готова відновити подачу електроенергії до Криму протягом 5 днів по всіх чотирьох лініях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: