Ситуація в Кривому Розі стихне лише на деякий час – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт
Олександр Демʼянчук

Незважаючи на рішення суду, в Кривому Розі ще нічого не вирішено.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що адмінсуд відхилив позов Милобога та залишив Вілкула мером.

«Рішення адмінсуду – це ще не кінець історії. Оскільки це Україна, то може бути все що завгодно. Колись, після Помаранчевої Революції, Гурвіца в судовому порядку зробили мером Одеси. Був інший кандидат, але в судовому порядку скасували результати виборів і, навіть не проводячи нових, відразу проголосили Гурвіца мером», – розповідає Олещук.

На його думку, зараз якихось ефективних механізмів, засобів на щось вплинути не видно, й поки що ця ситуація стихе на деякий час, але в певний момент про неї згадають і протести поновляться.

Експерт: події в Кривому Розі – наочний приклад торгів політиків за місцяПолітолог поділився міркуваннями щодо ситуації з результатами виборів у Кривому Розі та інформації про те, що члени ТВК від партій демократичної коаліції голосують синхронно з «Опозиційним блоком».

«Ця тема не закрита. Вона зараз вийде на всеукраїнський рівень, політики будуть використовувати це для протестних настроїв. Ще нічого не завершено», – вважає він.

Водночас політолог Олександр Дем'янчук зауважив, що в Кривому Розі вже відбувається «маленький Майдан».

«Якщо Вілкул залишиться мером і почне виконувати свої обов'язки, то йому буде вкрай складно. Рівень опору населення такий, що йому навряд чи вдасться спокійно вершити свої справи. Кривий Ріг в даному разі стає одним із дуже небагатьох анклавів «Опозиційного блоку», – аналізує експерт.

Крім того, на його переконання, свого останнього слова ще не сказала Верховна Рада.

Зазначимо, народний депутат Ярослав Маркевич заявив, що Кривий Ріг об'єднався в битві проти Вілкула. Деякі політичних фракції також вимагають скасування результатів виборів у Кривому Розі через фальсифікації.

Як відомо, Юрій Вілкул здобув перемогу на виборах мера Кривого Рогу з перевагою у 752 голоси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: