Результат виборів у Кривому Розі: чи втримає Вілкул перемогу? Експерти

Читать на русском
Михайло Павлівполітичний експерт

У Кривому Розі тервиборчком дозволив перерахунок голосів на одній дільниці, а в місті тривають протести.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Павлів, аналізуючи результати виборів у Кривому Розі.

«Зараз те, що відбувається в Кривому Розі, може бути й маніпуляціями, які ми спостерігали і раніше, наприклад, в 2004 році. Потрібно визнати, що як мінімум півміста все одно проголосувало за Вілкула. Те, що Кривий Ріг об'єднався проти Вілкула, може бути шельмуванням», – припускає політолог.

Запам'ятаємо їх такими: мери-невдахи виборчих перегонів та їхні невиконані обіцянкиПідрахунок голосів ще не завершено, однак у низці міст сформувалися пари учасників другого туру виборів, до яких уже точно не потрапляють чинні мери. «Слово і Діло» проаналізувало, з яким «багажем» нереалізованих обіцянок прощаються зі своїми посадами мери Запоріжжя, Івано-Франківська, Ужгорода та Дніпропетровська.

Однак політичний експерт Віктор Павлюк дотримується протилежної думки. Він розповів про те, що був підкуп виборців, все це фіксували активісти та спостерігачі. Використовувалися такі методи, як розвозка виборців, роздача гречки та інші.

«Одним з порушень, що використовували, були зіпсовані бюлетені, які враховувалися за певного кандидата. Тому перерахунок голосів у присутності журналістів і спостерігачів є дуже важливим. Це єдиний правовий механізм встановлення істини», – переконаний він.

Нагадаємо, акція протесту проти фальсифікації виборів почалася у вівторок, 17 листопада.

Як повідомлялося, місцеві жителі, які беруть у ній участь, впевнені, що перемога Юрія Вілкула в другому турі виборів міського голови була забезпечена за рахунок системних порушень на низці дільниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: