Нові об'єднані громади вважатимуться утвореними лише за однієї умови – Зубко

Читать на русском
Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що лише за однієї умови нові об'єднані територіальні громади вважатимуться утвореними.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що лише за однієї умови, нові об'єднані територіальні громади вважатимуться утвореними.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

Депутати підуть у народ, щоб пояснити суть децентралізаціїНардеп Вікторія Пташник повідомила, що група її колег по Раді працюватиме в областях для пояснення суті децентралізації влади.

«Перша (умова – Ред.) – набуття чинності рішень усіх рад, що ухвалили добровільне об’єднання територіальних громад. Друга – набуття чинності рішення про підтримку добровільного об'єднання територіальних громад на місцевому референдумі», – написав він.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України ухвалила низку важливих законопроектів щодо децентралізації влади. Так, у другому читанні був ухвалений пакет законів, які забезпечують передачу функцій із реєстрації майна та нерухомості місцевої влади, нотаріусам та іншим акредитованим суб'єктам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: