У Бюджеті-2016 є гроші ще на два підвищення соцстандартів – Кириленко

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що в проекті Бюджету-2016 прописано дворазовое підвищення соціальних стандартів.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що в проекті Бюджету-2016 прописано дворазовое підвищення соціальних стандартів.

Про це віце-прем'єр повідомив на погоджувальній раді, передає «Слово і Діло».

За його словами, проект Бюджету на 2016 рік зранку був затверджений Кабінетом міністрів України та реєструється або вже зареєстрований у секретаріаті Верховної Ради.

«Проект Бюджету-2016 передбачає дворазове підвищення соціальних стандартів 1 травня та 1 грудня, але якщо в ході спільної роботи парламенту та уряду будуть додаткові ресурси, то такі підвищення можна робити частіше», – заявив він.

Податкова реформа-2015: жити стане краще?3 вересня Міністерство фінансів презентувало своє бачення реформи системи оподаткування в Україні. «Слово і Діло» спробувало розібратися, що зміниться в законодавстві.

Крім того, Кириленко повідомив, що уряду доведеться його відкликати, тому що деякі деталі проекту Бюджету ще не узгоджені, як наприклад: податкова база Бюджету, оборонний бюджет, рента на нафту і газ, гральний бізнес і монополія держави на видобуток бурштину.

«Ми проект Бюджету реєструємо. Потім, напевно, будемо змушені його відкликати, щоб спільно з парламентом, бюджетним комітетом і з усіма парламентськими фракціями, насамперед фракціями коаліції, дати відповіді на всі ці питання... І потім вже внести збалансований з усіх точок зору проект Бюджету для остаточного ухвалення парламентом», – пояснив віце-прем'єр.

Як стверджує Кириленко, неузгоджена податкова реформа, за різними оцінками, зменшить доходи держави. Так, за підрахунками Міністерства фінансів України, дохід держави зменшиться на 30 млрд гривень в урядовому варіанті проекту і на 135 млрд гривень – у парламентському.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: