Муженко заборонив українським бійцям відстрілюватися (доповнено)

Читать на русском
Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким з 25 листопада військовослужбовцям ЗСУ заборонено відкривати вогонь.

Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким з 25 листопада військовослужбовцям ЗСУ заборонено відкривати вогонь.

Про це повідомив на брифінгу керівник української сторони у Спільному центрі з контролю і координації, генерал-майор Борис Кременецький, йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Борис Кременецький заявив, що бойовики незаконних збройних формувань продовжують порушувати режим припинення вогню. Вони здійснюють прицільні та провокаційні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів, тим самим намагаючись спровокувати військовослужбовців ЗСУ на відкриття вогню у відповідь і порушення Мінських угод.

«Незважаючи на це, на підтвердження безумовних прагнень України до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, начальник Генерального штабу-головнокомандувач ЗСУ видав розпорядження, згідно з яким з 00 годин 25 листопада військовослужбовцям ЗСУ заборонено відкривати вогонь», – наголошується в повідомленні.

Водночас заступник начальника прес-служби Генштабу Владислав Волошин заявив, що бійці в разі загрози життю відкриватимуть вогонь у відповідь.

«У разі виникнення загрози життю та здоров'ю українських бійців ми будемо змушені відповідати. Кожен командир буде на місці оцінювати ситуацію та приймати рішення», – повідомив він.

Нагадаємо, проросійські бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню вздовж усієї лінії розмежування. Вночі терористи продовжили обстріли наших позицій на всіх напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: